Dit recept komt van Sanne Keijzer !
Dit is een verrukkelijke cake, met een lichte wortelsmaak.
In het recept kun je de wortel vervangen door pompoen, courgette of bietjes.
BENODIGDHEDEN
200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 grote eieren, gescheiden
200 gram fijngeraspte wortel
fijngeraspte schil en sap van 1 citroen (ik gebruikte de helft van het sap)
100 gram rozijnen
100 gram amandelmeel (te koop bij de natuurwinkel)
200 gram zelfrijzend bakmeel
snufje fijn zeezout
1 theelepel kaneel
flink wat geraspte nootmuskaat
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de over op 170 graden. Vet een cakeblik in en bedek de binnenkant met bakpapier (dat hoeft niet met een siliconen-cakevorm).
Mix de suiker en eidooiers door elkaar met de mixer, in ongeveer 2-3 minuten tot het licht en schuimig is. Roer er voorzichtig de geraspte wortel doorheen, het citroensap en de schil, de rozijnen en het amandelmeel. Zeef het zelfrijzend bakmeel, zout en specerijen over het beslag en roer ze er voorzichtig door met een grote metalen lepel.
Sla de eiwitten stijf in een grote beslagkom tot er pieken omhoog blijven staan. Roer een volle eetlepel van het eiwit door het beslag om het al wat losser te maken en roer de rest er dan vervolgens zo licht mogelijk doorheen.
Schenk het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Zet 50 minuten tot 1 uur in de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen en zet de cake dan op een rooster om helemaal af te koelen.
Geniet van je weekend.
Daisy