Zuurkoolschotel met banaan

Recepten

Ingrediënten: 
– 800 gr kruimige aardappels
–  1 ui
–  2 tenen knoflook
–  150 gr plakjes gerookt ontbijtspek
–  500 gr half om half gehakt
–  1 el kerrie
–  500 gram zuurkool
–  100 gr rozijnen
–  1 banaan
–  200 ml crème fraîche
–  peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en doe ze over in een pan en voeg
net genoeg water toe tot ze net onderstaan. Voeg zout toe en kook de aardappels 20
minuten tot ze gaar zijn.
2. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn.
3. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Leg ze op een
bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
4. Bak de ui en knoflook 1-2 minuten in het bakvet van de plakjes spek. Voeg het
gehakt toe en 1/2 theelepel zout, roer de kerrie er door en bak het gehakt 3-4 minuten
op hoog vuur. Schep de zuurkool en rozijnen er door en bak 2-3 minuten mee tot het
vocht van de zuurkool voor een groot deel is verdampt. Verdeel over de ovenschaal.
5. Snijd de banaan in plakjes en leg op de zuurkool.
6. Giet de aardappels af, stamp fijn. Roer crème fraîche er door. Breng op smaak
met peper en zout. Verdeel de puree over de zuurkool en maak er, met de achterkant
van een vork, een mooi streeppatroon in.
7. Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven en bak tot de bovenkant
goudbruin is. Zet de plakjes uitgebakken spek in de puree.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

zaterdag 28 januari 2023 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer